logo_gimnazjum_sianow

Piątek 28. Lipca 2017
Imieniny: Ady, Wiwiany i Sylwiusza

Stołówka szkolna

drukujdrukuj

Jadłospis kuchni szkolnej Gimnazjum Gminnego

im. Ireny Sendlerowej w Sianowie

w dniach 04.01.2016 r. –18.01.2016 r.

04.01.2016

poniedziałek

Zupa pomidorowa na gotowanym kurczaku 450 ml, pieczywo mieszane 100g

05.01.2016

wtorek

Pieczeń wieprzowa z papryką 100g, ziemniaki 200g, surówka z buraków 100g,  kompot z jabłek100ml

06.01.2016

Środa

Święto Trzech Króli- gotujemy w domu

07.01.2016

Czwartek

Gulasz wieprzowo-warzywny (przed obróbką termiczną), kasza gryczana 200g, ogórek kiszony 1 szt., kompot wieloowocowy 100ml

08.01.2016

Piątek

Ryba pieczona 100g (przed obróbką termiczną), ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot z jabłek 100ml

11.01.2016

Poniedziałek

Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym 450 ml, bułka graham 1 szt.

12.01.2016

wtorek

Spaghetti na wywarze mięsno-warzywnym 300g,  kompot wieloowocowy 100ml

13.01.2016

Środa

Zupa z soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym 450 ml, pieczywo mieszane, graham-razowe 100g

14.01.2016

Czwartek

Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych 150 g (przed obróbką termiczną), ziemniaki 200g, surówka z białej kapusty, ogórka świeżego i papryki świeżej 100g,  kompot z jabłek 100ml

15.01.2016

piątek

Makaron z twarogiem i sosem owocowo-jogurtowym 300g, kompot wieloowocowy 100ml

18.01.2016

poniedziałek

Krupnik z kaszy jaglanym na gotowanym kurczaku 450 ml, bułka grahamka 1 szt.

Jadłospis może ulec zmianie.

SMACZNEGO!

Produkty uczulające w jadłospisie:

jaja, mleko, seler, soja, gluten


Jadłospis kuchni szkolnej Gimnazjum Gminnego

im. Ireny Sendlerowej w Sianowie

w dniach 19.01.2016 r. –28.01.2016 r.

19.01.2016

wtorek

Fasolka po bretońsku 300g, z mięsem gulaszowym, bułka graham 1 szt.,  kompot z jabłek100ml

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9,10

20.01.2016

środa

Krem pieczarkowy z zacierką na gotowanym kurczaku 450ml, pieczywo mieszane

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,10

21.01.2016

Czwartek

Gulasz wieprzowo-warzywny 150g (przed obróbką termiczną), kasza pęczak 200g, ogórek kiszony 1 szt., kompot wieloowocowy 100ml

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9,10

22.01.2016

Piątek

Krokiety z kapustą i pieczarkami 300g (przed obróbką termiczną), kompot wieloowocowy 100ml

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9

25.01.2016

Poniedziałek

Zupa meksykańska na wywarze mięsno-warzywnym 450 ml, bułka graham 1 szt.

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9,10

26.01.2016

wtorek

Łazanki (makaron+mięso gulaszowe+pieczarki)  300g,  kompot wieloowocowy 100ml

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9

27.01.2016

Środa

Zupa kalafiorowa na gotowanym kurczaku 450 ml, pieczywo mieszane, graham-razowe 100g

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9,10

28.01.2016

Czwartek

Pierś z indyka opiekana  100 g (przed obróbką termiczną), ziemniaki 200g, marchewka z groszkiem 100gj 100g,  kompot z jabłek 100ml

Produkty uczulające: 1,2,5,6,8,9

29.01.2016

piątek

Ryba pieczona 100g (przed obróbką termiczną), ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot z jabłek 100ml

Produkty uczulające: 1,2,3,6,8,9

Jadłospis może ulec zmianie.

SMACZNEGO!

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

  1. Zboża zawierające gluten, tj.pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produktu pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  7. Orzechy, tj.migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy queensland, a także produkty pochodne.
  8. Seler i produkty pochodne.
  9. Gorczyca i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.